Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Mikuláš naděloval dětem hospitalizovaným v nemocnicích Středomoravské nemocniční

5.12.2019

Mikulášskou nadílku s adventní atmosférou přinesl ve čtvrtek 5. prosince Mikuláš s čertem a andělem dětem hospitalizovaným na dětském oddělení Nemocnice Přerov, Nemocnice Šternberk a Nemocnice Prostějov, které provozuje Středomoravská nemocniční, člen skupiny AGEL. Netradiční návštěva vykouzlila dětem úsměvy a rozzářené tváře.

Mikulášská trojice za sebou nechávala usměvavé dětské pacienty, které kromě své přítomnosti a sváteční nálady obdarovala i balíčkem dobrot a malým dárkem. „Mikuláše, anděla a čerta se ujaly studentky Střední zdravotnické školy v Hranicích, které k nám chodí na praxi. Děti recitovaly básničky a zpívaly písničky, za což pak dostaly i dárky jako panenky, autíčka, pomády na rty. Mikulášská návštěva a vánoční výzdoba vnesly na oddělení adventní atmosféru,“ popisuje Bc. Jana Fialová, vrchní sestra dětského a novorozeneckého oddělení s tím, že v současné době ošetřují 12 dětí, nejčastěji s respiračními onemocněními a pooperační stavy plánovaných výkonů.  Během adventu děti tvoří vánoční přáníčka zasílané jako poděkování obvodním lékařům a malují vánoční obrázky do soutěží. V pátek 20. prosince si společně zazpívají u stromečku a rozdají si nadělené dárky.

Ani dětské oddělení Nemocnice Šternberk neminula návštěva Mikuláše, čertů a andělů doprovázená zástupci města Šternberk, která obdarovala děti sladkostmi. „Pobyt v nemocnici není pro děti, zvláště ve sváteční dny, veselý. Proto jsme rádi, že dorazil Mikuláš s čerty a anděly, který děti obdaroval nadílkou a rozveselil zhruba 4 děti z dětského a 6 dětí z novorozeneckého oddělení, které jsou u nás s dýchacími a průjmovými onemocněními,“ říká Bc. Eva Kolářová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Šternberk a dodává, že většinu pacientů propouští na Vánoce domů, aby je strávili s rodinou. V nemocnici zůstávají pouze děti, kterým zdravotní stav nedovolí trávit čas doma a kterým se personál nemocnice spolu s rodiči snažit připravit hezké vánoční chvíle a obdarovat je dárky.

Mikulášskou návštěvu s radostí přivítali i dětští pacienti hospitalizovaní v Nemocnici Prostějov a za odrecitovanou básničku nebo zazpívanou písničku dostávali perníček s ovocem a balíčkem čokolád. „Mikuláš s čertem a andělem v podání studentek, které k nám chodí na praxi a připravily si doprovodný program, nadělil dětem nejen dobroty, ale i zážitek a jistotu, že ani v nemocnici o mikulášskou nadílku nepřijdou,“ uzavírá Mgr. Jana Dočkalová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov s tím, že v současné době ošetřují pětadvacet dětí nejčastěji s respiračními a průjmovými onemocněními a jsou mezi nimi i pooperační stavy plánovaných výkonů. Na Vánoce zpravidla pečují o 15 dětí, které nemohou jít kvůli svému zdravotnímu stavu domů.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: