Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Obyvatelé olomouckého Neředína i okolí už nemusí na laboratorní odběry dojíždět

7.2.2017

Potřebovali-li dosud obyvatelé olomouckých částí Neředín a Tabulový vrch podstoupit laboratorní odběr, museli cestováním do vzdálených laboratoří trávit i několik desítek minut. Společnost Středomoravská nemocniční, která je členem skupiny AGEL, proto rozšířila působnost svého oddělení laboratorní medicíny až do krajského města, kde tento týden otevřela novou odběrovou místnost v přízemí zdravotního střediska SALUS na Dobnerově ulici č. 26.

„Naším cílem bylo poskytnout tisícovkám obyvatel této spádové oblasti stejný komfort, který mají lidé jiných olomouckých městských obvodů. Tedy co nejdostupnější cestu k laboratornímu vyšetření, aby tak kvůli odběrům nemuseli dojíždět do vzdálenějších míst,“ popisuje garant laboratorní péče oddělení laboratorní medicíny prof. MUDr. David Stejskal, PhD., MBA s tím, že pacienti tak ušetří čas i peníze.

Nová odběrová místnost se nachází v přízemí zdravotního střediska SALUS na Dobnerově ulici č. 26 v Olomouci, kde pacienti mohou využít nejen dobré přístupnosti, ale také možnosti parkování přímo před budovou. „Tato pobočka našich laboratoří je určena pro širokou veřejnost, včetně dětí starších deseti let. Odběry dětem mladším než je stanovená věková hranice provádí pediatr,“ vysvětluje MUDr. David Stejskal, PhD., MBA a dodává, že o provádění odběrů se postará zkušená zdravotní sestra, která vzorky ihned předá k vyšetření do centrální laboratoře v Nemocnici Prostějov.

„Pacienti si zde mohou nechat odebrat a zaslat k vyšetření krev, moč, stolici, nebo přinést například kámen z močových cest. To vše jsme připraveni vyšetřit v našich laboratořích,“ uzavírá garant laboratorní péče oddělení laboratorní medicíny prof. MUDr. David Stejskal, PhD., MBA.

 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: