Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Oddělení laboratorní medicíny zve na druhý ročník Hanáckých dnů laboratorní medicíny

25.4.2017

Specialisté na laboratorní medicínu se v posledním dubnovém týdnu opět po roce sejdou v Hotelu Plumlov Mostkovicích u Prostějova. Ve čtvrtek a pátek 27. a 28. dubna zde proběhne již druhý ročník vzdělávací akce Hanácké dny laboratorní medicíny, kterou pořádá Oddělení laboratorní medicíny Středomoravské nemocniční spolu se Vzdělávacím a výzkumným institutem AGEL.

Nosným tématem konference jsou „pošetilosti a omyly v medicíně“, kdy se každý přednášející tohoto tématu nějakým způsobem dotkne. Konference nabídne celkem dvacítku přednášek z klinické i laboratorní medicíny, mezi kterými zájemci najdou témata jako je interpretace laboratorních nálezů u vybraných infekcí či mýty o bezlepkové dietě, porodech, operačních výkonech, ale také plejádu kazuistik.

Laboratorní medicína má ve zdravotnictví obrovský význam, neboť slouží k diagnostice chorob i zranění, pomáhá monitorovat průběh nemoci, určovat prognózu nebo preventivně ověřovat zdravotní stav člověka. Laboratorní medicína zahrnuje provádění různých testů v laboratořích a využívání získaných výsledků při diagnostice nemocí i jejich léčbě. Je to velice významná a rychle se rozvíjející kohorta laboratorních oborů - biochemie, mikrobiologie, hematologie, imunologie, genetika, patologie a podobně, která navenek působí jako celek, bez něhož je současná medicína nemyslitelná.

„Výsledky práce v laboratorních oborech závisí samozřejmě na znalostech provádějících pracovníků, kdy se snažíme, abychom mohli vychovávat mladé specialisty v jednotlivých oborech s universálním a globálním nadhledem, což zahrnuje i znalosti z informatiky a informačních technologií, jemné mechaniky, nanotechnologií a řady dalších medicínských i přírodovědných oborů. Rozvoj a inovace v těchto odvětvích je přitom velmi rychlý, a proto je potřeba znalosti zdravotníků těchto oborů pravidelně obnovovat a rozšiřovat o moderní poznatky třeba formou podobných sympozií a workshopů,“ vysvětluje odborný garant akce prof. MUDr. David Stejskal, Ph.D., MBA, který je zároveň přednostou Oddělení laboratorní medicíny Středomoravské nemocniční.

Právě výměna a šíření nejnovějších poznatků v oblasti laboratorní medicíny bude náplní druhého ročníku Hanáckých dnů laboratorní medicíny, jejichž téma pro letošní rok zní „Pošetilosti, chyby a omyly v laboratorní medicíně“. Přednášejícími konference budou odborníci z řad lékařů, zdravotníků i pracovníků v oboru laboratorní medicíny napříč celou Českou republikou.

 

 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: