Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Zaměstnanci Středomoravské nemocniční pomáhají pohybem

12.7.2017

Udělat něco pro své zdraví a zároveň pomoci potřebným mohou během měsíce červenci všichni zaměstnanci Středomoravské nemocniční, která je členem skupiny AGEL. Společnost nabízí svým zaměstnancům v nemocnicích Prostějov, Přerov a Šternberk jedinečný projekt „SMN v pohybu“, který každého účastníka odměňuje benefity za jakoukoliv pohybovou aktivitu. V létě pak navíc odměna poputuje i k šestnáctileté hendikepované Kristýně Židlické, které věnuje NADACE AGEL 50 korun za každý splněný týden všech účastníků projektu.

Jedinečnost projektu přitom tkví i v tom, že se neomezuje pouze na jeden druh sportu. Zaměstnanci mohou provozovat jakýkoliv druh pohybové aktivity, kterou si pak zapisují pomocí speciálního softwaru. „Započítáván je i pohyb vykonaný v pracovní době, tedy chůze. Za svou snahu jsou pak pracovníci průběžně odměňováni zajímavými benefity a na závěr programu mohou být zařazeni do losování o atraktivní ceny," popisuje fungování projektu projektová manažerka Ing. Veronika Jeřábková s tím, že účast je dobrovolná.

Program „SMN v pohybu“ funguje ve Středomoravské nemocniční třetím rokem a aktivně se do něj zapojují stovky pracovníků všech výkonnostních kategorií. „Program byl sestaven tak, aby se jej mohl zúčastnit skutečně každý, tedy jak aktivní sportovec, tak člověk, který se nikdy v životě pravidelně nehýbal. Projekt nemá ambice nutit kohokoli k provozování náročných sportovních aktivit,“ nastínila lékařka AGEL Sport Clinic MUDr. Nikola Bárková s tím, že cílem je naopak naučit účastníky dlouhodobě zařazovat do každodenního života takové množství pohybu, které je pro každého dosažitelné a přijatelné.

Novinkou v projektu je červnová spolupráce s NADACÍ AGEL, prostřednictvím které mohou lidé nejen udělat něco pro své zdraví, ale také nepřímo přispět na konto šestnáctileté Kristýny Židlické, které v raném dětství diagnostikovali rozštěp páteře. Vlastní rodiče se jí kvůli diagnóze vzdali, Kristýnka ale měla štěstí, když se jí ujali Helena a Rostislav Macoškovi. Kristýna má za sebou několik náročných operací, nikdy se ale nevzdala a i přes svůj hendikep si oblíbila zimní sporty. Jízdu na monoski vyzkoušela poprvé v roce 2012 a svůj talent a obrovskou houževnatost potvrdila na letošním Mistrovství České republiky ve slalomu speciál, kde zvítězila.  

„Kristýna Židlická se svým trenérem mají opravdu vysoké cíle a dělají maximum, aby dosáhla svého největšího snu, kterým je paralympiáda. K této metě je ale potřeba kvalitní závodní monoski, která stojí až 250 tisíc korun. Právě na nákup monoski bychom slečně Kristýně, samozřejmě za aktivní podpory zaměstnanců Středomoravské nemocniční, rádi přispěli,“ říká Bc. Viktorie Sládková, manažerka NADACE AGEL.

Pomyslný sběr aktivit na podporu Kristýny Židlické odstartoval v projektu v sobotu 1. července a potrvá celý měsíc. „Letní měsíce přímo vybízejí k pohybu i venkovním aktivitám a věřím, že charitativní myšlenka bude jednoznačnou motivací pro všechny, kteří s pohybem v rámci projektu zatím váhali,“ uzavírá manažerka projektu Ing. Veronika Jeřábková.

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: