Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Středomoravská nemocniční loni hospodařila se ziskem 25,8 miliónu korun

6.8.2017

Společnost Středomoravská nemocniční, která je členem skupiny AGEL a v Olomouckém kraji provozuje Nemocnici Prostějov, Nemocnici Přerov a Nemocnici Šternberk, hospodařila v loňském roce se ziskem 25,8 miliónu korun. Oproti roku 2015 vzrostl zisk společnosti o 8,5 miliónu korun. Středomoravská nemocniční rovněž zvýšila tržby o téměř 4 procenta na 1,9 miliardy korun.

V roce 2016 bylo ve třech nemocnicích Středomoravské nemocniční hospitalizováno téměř 50 tisíc pacientů, provedeno přes 16 tisíc operací a narodilo se zde 2763 dětí. O pacienty v těchto nemocnicích pečují téměř dva tisíce zaměstnanců.

 „Také rok 2016 se nesl ve znamení investic do budov i technického vybavení. Mezi největší akce patřilo vybudování zcela nové budovy magnetické rezonance v přerovské nemocnici či rekonstrukce Centra léčebné rehabilitace v Nemocnici Prostějov. V prostějovské nemocnici jsme rovněž zahájili provoz nového oddělení následné intenzívní péče pro děti. Ve šternberské nemocnici byla dokončena digitalizace radiodiagnostického pracoviště,“ uvedla předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA, s tím, že významně investovat se bude letos i v dalších letech.

Pro rok 2017 bude zásadní zahájení realizace výstavby nové budovy interního oddělení v Nemocnici Šternberk. Pro nejbližší období se dále plánuje rekonstrukce dětského oddělení, oddělení LDN a Iktového centra v Nemocnici Prostějov. V Nemocnici Přerov bude dokončena modernizace interního pavilonu, sjednocení komplementu a v plánu je také výstavba parkoviště, včetně rekonstrukce komunikací.

Od roku 2007, kdy trojice nemocnic vstoupila do skupiny AGEL, zde byla proinvestována více než jedna miliarda korun, a to jak reinvesticemi z nájemného, tak z vlastních prostředků Středomoravské nemocniční.  „Při uzavření smlouvy jsme se zavázali, že budeme investovat ze svých prostředků, a to částkou minimálně 100 miliónů korun, což jsme splnili již v polovině smluvní doby. V tuto chvíli činí naše přímé investice 127 miliónů. Zbytek částky tvoří takzvané reinvestice z nájemného Olomouckého kraje a společnosti Nemocnice Olomouckého kraje,“ upřesnila MUDr. Marie Marsová, MBA.

„Výše hospodářského výsledku Středomoravské nemocniční odpovídají plánům rozvoje celé skupiny AGEL. Důraz klademe nejen na rozvoj a opravy budov, kde je zdravotní péče poskytována, ale především na kvalitu a bezpečnost poskytovaných služeb,“ komentoval hospodářský výsledek předseda představenstva společnosti AGEL MUDr. Milan Leckéši.

zpět na novinky

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: