Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Volit prezidenta budou i pacienti v nemocnicích v Prostějově, Přerově a Šternberku

25.1.2018

V celém Česku zítra startuje druhé kolo prezidentských voleb, během kterých miliony Čechů poputují do volebních místností. Za některými občany ale naopak přijdou volební komise osobně. Jako třeba za pacienty v nemocnicích, kteří se do volebních místností jednoduše dostavit nemohou a svůj zájem o volby s předstihem ohlásili. V nemocnicích skupiny AGEL v Prostějově, Přerově a Šternberku půjde tentokrát o více než stovku pacientů, kteří tohoto individuálního přístupu využijí.

V nemocnicích Středomoravské nemocniční, tedy v nemocnicích Prostějov, Přerov a Šternberk projevilo zájem o volby z nemocničního lůžka celkem 105 pacientů, a to například z oddělení léčebny dlouhodobě nemocných, interního či neurologického oddělení. Svůj zájem přitom tito pacienti museli projevit již s předstihem a přihlásit se do zvláštního seznamu voličů, kteří mohou volit v době hospitalizace v nemocnici i přesto, že nejsou držiteli voličského průkazu.

Zájem ze strany pacientů o volby je v nemocnicích aktuálně celkově vyšší, než u prvního kola prezidentských voleb, kdy v nemocnicích Středomoravské nemocniční volilo celkem 95 pacientů. Nejvyšší nárůst zájmu zaznamenala Nemocnice Prostějov.

„Zájem ze strany pacientů o volby je nyní výraznější, než tomu bylo u prvního kola prezidentských voleb. Před dvěma týdny totiž v nemocnici volilo 51 voličů. Nyní by to mělo být o desítku více,“ říká Mgr. Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice Prostějov, s tím, že finální počet voličů z řad pacientů se může ještě navýšit o osoby, které si vyřídily voličský průkaz a například vědí, že budou během volebních dní plánovaně hospitalizovány. Držitelé voličského průkazu se mohou totiž stále hlásit.

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: