Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Středomoravská nemocniční je společnost přátelská rodině

19.6.2018

Středomoravská nemocniční, člen holdingu AGEL, která poskytuje zdravotní péči v nemocnicích v Prostějově, Přerově a ve Šternberku, je oficiálně společností přátelskou k rodině. Dokazuje to čerstvý certifikát odborné poroty, který získala firma od neziskové organizace Síť po rodinu za svůj přístup k zaměstnancům a jejich potřebám. V rámci České republiky je přitom Středomoravská nemocniční vůbec prvním zdravotnickým zařízením, které tento titul získalo.

Odborná porota se rozhodla udělit společnosti Středomoravská nemocniční certifikaci Společnost přátelská rodině, a to za inspirativní příklad podpory zaměstnanců při slaďování profesního a rodinného života. Porota tvořená zástupci z organizace Síť pro rodinu, Olomouckého kraje a Ministerstva práce a sociálních věcí posuzovala přihlášené společnosti v celé škále oblastí, od prorodinných aktivit, přes společenskou odpovědnost, až po prostředí firmy či pracoviště.

 „Porotu zajímala pracovní doba zaměstnanců, rovnost příležitostí, podpora zaměstnanců s dětmi, přizpůsobování se potřebám zaměstnanců v souvislosti s péčí o rodinu, sportovní a kulturní akce pro zaměstnance a jejich rodiny, podpora zdraví zaměstnanců, sociální programy pro rodiny s dětmi – příměstské tábory, miniškolka a samozřejmě také kvalita pracovního prostředí,“ prozrazuje předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA.

Na základě vyplnění dotazníků pak proběhl také audit komise v Nemocnici Prostějov, kde si odborná porota údaje uvedené v přihlášce osobně prověřila. „Výsledkem auditu bylo slavnostní převzetí certifikátu Společnost přátelská rodině, kterého si nesmírně vážíme. Ocenění je pro nás důkazem toho, že nám na našich pracovnících záleží a chceme jim nabízet takové podmínky pro práci, které umožní skloubit život pracovní a rodinný,“ uzavírá MUDr. Marie Marsová.

Organizace Síť pro rodinu, která udělování certifikátu „Společnost přátelská rodině“ napříč kraji organizuje, je neziskovou organizací zaměřující se na podporu hodnot rodiny a mezigeneračních vztahů, úlohy rodičů, mateřství a rovných příležitostí ve společnosti.

 

 

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: