Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Nemocnice Prostějov, Přerov a Šternberk začne nově testovat na SARS-CoV-2 také samoplátce

23.4.2020

Odběrová místa u Nemocnice Prostějov, Přerov a Šternberk začnou od pátku 24. dubna nově testovat na nový typ koronaviru kromě indikovaných pacientů také samoplátce. Středomoravská nemocniční se rozhodla tuto novinku nabídnout jako doplňkovou službu laboratoře v Nemocnici Prostějov.

Oddělení laboratorní medicíny v Nemocnici Prostějov zvýšilo před velikonočními svátky kapacitu provedených vyšetření a je tak každý den schopno vyhodnotit přes 200 vzorků. „Rozhodli jsme se proto jako doplňkovou službu nabídnout možnost nechat se vyšetřit také samoplátcům, tedy lidem, které k vyšetření neindikuje lékař či hygienik, ale kteří mají sami zájem nechat se otestovat. Laboratoře Oddělení laboratorní medicíny Prostějov zároveň garantují, že nedojde k prodloužení vyšetřovacího času u vzorků od indikovaných pacientů. Cena vyšetření je 2.900 korun,“ uvedla předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA.

Samoplátci se na rozdíl od indikovaných pacientů nemusejí k odběrům předem objednávat. Stačí přijít v provozní době odběrového místa. Na pokladně v dané nemocnici zaplatí zájemce poplatek a s dokladem pak přijde na odběrové stanoviště. „Výsledek je k dispozici do druhého dne od provedení testu. Negativní výsledek zašleme klientovi SMSkou či emailem dle jeho volby. O pozitivním výsledku jej dle předpisů musí informovat nejdříve příslušná hygienická stanice,“ doplnila MUDr. Marsová.

Provozní doba odběrových míst

Nemocnice Prostějov, Nemocnice Přerov, Nemocnice Šternberk

pondělí až pátek 8.00 – 14.30 hodin

 

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: