Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Nemocnice AGEL Středomoravské nemocniční pomohou pacientům při sčítání lidu

26.3.2021

O posledním březnovém víkendu startuje v České republice sčítání lidu a aktivně se do něho zapojí také zdravotnická zařízení AGEL Středomoravské nemocniční. Tři zaměstnankyně byly proškoleny Českým statistickým úřadem na sčítací komisařky, aby pomohly splnit zákonem danou povinnost hospitalizovaným spoluobčanům v nemocnici v Prostějově, Přerově a ve Šternberku.

Sčítání lidu 2021 se koná od 27. března až do 11. května a lidé mohou nejdříve data statistickému úřadu předat elektronicky on-line, nebo později (od 17.4.) vyplní klasické papírové formuláře a právě v této fázi bude pacientům pomáhat za každou nemocnici jeden pracovník. Všichni tři obdrželi jmenování od ČSÚ společně s průkazy sčítacího komisaře a museli podepsat čestné prohlášení o mlčenlivosti. „V období od 17. 4. do 11. 5. obejdeme pacienty, kteří jsou v našich nemocnicích hospitalizováni delší dobu a ověříme, zda jsou sečteni. V případě, že nebudou, dostanou od nás listinný sčítací formulář, který vyplní a následně  vloží do obálky a komisařka obálku s vyplněným formulářem odnese na poštu,” informuje manažerka kvality Nemocnice AGEL Přerov Mgr. Vladimíra Vávrová, která je právě zde i sčítací komisařkou.

Lze předpokládat, že zájem o služby nemocničních sčítacích komisařů v nemocnicích AGEL Středomoravské nemocniční bude zejména u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů na odděleních LDN. Letošní sčítání je možné provést jednoduše prostřednictvím elektronických formulářů on-line, což nemocnice ocení zejména v případě  pacientů hospitalizovaných s onemocněním covid-19.

Sčítání lidu 2021 začíná o půlnoci z pátku 26. března na sobotu 27.března a od té chvíle bude možné vyplnit on-line elektronický sčítací formulář až do pátku 9. dubna. Kdo ho nevyplní, musí se sečíst prostřednictvím tištěného formuláře v období od 17. dubna do 11. května.  Podle harmonogramu zveřejní Český statistický úřad výsledky začátkem roku 2022.

zpět na novinky

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: