Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nás

Nemocnice AGEL Středomoravské nemocniční pomohou pacientům při sčítání lidu

26.3.2021

O posledním březnovém víkendu startuje v České republice sčítání lidu a aktivně se do něho zapojí také zdravotnická zařízení AGEL Středomoravské nemocniční. Tři zaměstnankyně byly proškoleny Českým statistickým úřadem na sčítací komisařky, aby pomohly splnit zákonem danou povinnost hospitalizovaným spoluobčanům v nemocnici v Prostějově, Přerově a ve Šternberku.

Sčítání lidu 2021 se koná od 27. března až do 11. května a lidé mohou nejdříve data statistickému úřadu předat elektronicky on-line, nebo později (od 17.4.) vyplní klasické papírové formuláře a právě v této fázi bude pacientům pomáhat za každou nemocnici jeden pracovník. Všichni tři obdrželi jmenování od ČSÚ společně s průkazy sčítacího komisaře a museli podepsat čestné prohlášení o mlčenlivosti. „V období od 17. 4. do 11. 5. obejdeme pacienty, kteří jsou v našich nemocnicích hospitalizováni delší dobu a ověříme, zda jsou sečteni. V případě, že nebudou, dostanou od nás listinný sčítací formulář, který vyplní a následně  vloží do obálky a komisařka obálku s vyplněným formulářem odnese na poštu,” informuje manažerka kvality Nemocnice AGEL Přerov Mgr. Vladimíra Vávrová, která je právě zde i sčítací komisařkou.

Lze předpokládat, že zájem o služby nemocničních sčítacích komisařů v nemocnicích AGEL Středomoravské nemocniční bude zejména u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů na odděleních LDN. Letošní sčítání je možné provést jednoduše prostřednictvím elektronických formulářů on-line, což nemocnice ocení zejména v případě  pacientů hospitalizovaných s onemocněním covid-19.

Sčítání lidu 2021 začíná o půlnoci z pátku 26. března na sobotu 27.března a od té chvíle bude možné vyplnit on-line elektronický sčítací formulář až do pátku 9. dubna. Kdo ho nevyplní, musí se sečíst prostřednictvím tištěného formuláře v období od 17. dubna do 11. května.  Podle harmonogramu zveřejní Český statistický úřad výsledky začátkem roku 2022.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: